Un repàs a la història del Mercat 11 de setembre

La història sempre ha estat una excel·lent referència per predir el futur. En el passat la importància dels mercats era cabdal per a la socioeconòmica de la regió local. Certament, els mercats amb més tradició estan experimentant un moment màgic de segona joventut en ple segle XXI. La cultura gastronòmica, de gran culte i importància en aquest país, ha provocat que l’aroma que es respira en els mercats sigui d’una naturalesa sucosa amb uns elements de transmissió d’identitat. La visita als mercats són una cita obligatòria per entendre l’essència de la localitat en la qual ens trobem.

El mercat Barberà de la Vallès és, sens dubte, un d’aquests privilegiats en la llista d’històrics mercats catalans. No obstant això, el pas de el temps també ha modificat alguns costums, però no la seva essència.

En anteriors posts parlàvem sobre que mai havia estat tan fàcil obtenir els productes i aliments del teu mercat de confiança. Comprar els productes de temporada, així com els més frescos del Mercat 11 de setembre ara està a l’abast de forma online. Des de casa i amb diferents dispositius pots seleccionar els productes que vols i mitjançant un clic els afegeixes a la cistella per rebre’ls a casa. Pots comprar online a les diferents parades de mercat i pagar una única tramesa, sent el primer completament gratuït.

LA HISTÒRIA DEL MERCAT 11 DE SETEMBRE

El mercat predecessor al vigent, al Mercat 11 de Setembre, data de l’any 1980, on ja havia substituït el Mercat Municipal de Santa Maria que havia estat construït l’any 1962. L’antic mercat 11 de Setembre va ser dissenyat per l’arquitecte Francesc Rius Camps i era un gran edifici construït a base de formigó, ferro i vidre. Els nous temps van arribar al mercat Barberà de Vallès i el 2005 va començar la remodelació cap a una nova era, constituint-se el Mercat Municipal 11 de Setembre. De forma integral, es van obrir accessos, generant espais per a un mercat més ampli i funcional.

COM ENS HEM ADAPTAT A LA NOVA NORMALITAT

El Mercat Barberà de Vallès ha estat sempre al servei dels seus ciutadans. Fins i tot en moments que ningú mai va imaginar, en aquests durs instants d’incertesa en aquest últim any vam mantenir el nostre servei d’aprovisionament bàsic. Respectant totes les mesures de salut, higiene i seguretat, adaptant-nos al protocol establert perquè poguéssiu comptar , encara avui, amb totes les garanties possibles. El context actual ens obliga que les mesures siguin més que visibles, encara que ja ens haguem acostumat a elles. El comerç local seguirà obert i aportant, la petita família que formem està disponible perquè la teva pugui gaudir de la companyia i dels productes més sans i de millor qualitat.

UNA MIRADA CAP AL FUTUR

Les fites que ens plantegem estan guardades amb clau, esperant que cada un de vosaltres activi el mecanisme perquè seguim innovant en el nostre estimat mercat 11 de setembre. No sabem tot el que ens espera, però, la història ens situa en una posició privilegiada i la seguirem escrivint gràcies a les vostres mans.

Si t’ha agradat aquest post sobre ”Un repàs a la història del Mercat 11 de setembre» segurament t’interessarà…

Deja un comentario