Tot el que has de saber sobre els bolets

Amb l’arribada del tardor, deixant enrere les pluges estiuenques, la temporada de bolets ha arribat a tots els nostres boscos. Els bolets han tingut un impacte a l’àmbit gastronòmic des de fa segles. De fet, és te constància que imperis com el grec o el romà eren consumidors d’aquest preuat aliment.

Actualment, aquest ric producte està àmpliament reconegut pel seu valor gastronòmic a totes les cuines del món.Cal recordar que, encara que avui dia sigui un producte de temporada a valorar gràcies al comerç local, podem consumir-lo en altres temporades si els guardem dessecats, congelats, en conserva o pols. De la mateixa manera, la versatilitat d’aquest aliment també es pot comprovar a la cuina perquè els podem consumir: a la brasa, a l’estofat, en truita, puré o sopa.

En aquesta entrada de del Mercat Barberà del Vallès us expliquem amb algunes característiques d’aquest gran aliment.

 

4 PROPIETATS DELS BOLETS

 

Aporten vitamines i minerals imprescindibles

Els bolets són rics en ferro, fòsfor, iode, magnesi, seleni, calci, potassi, zinc, a més de vitamina A i vitamines del grup B, així com C i vitamina D. Destaca també per la seva baixa aportació en sodi, però la qual cosa té incidència positiva sobre la pressió arterial. Per aquestes aportacions al sistema, la Fundació Espanyola del Cor us recomana com a peça clau en la lluita contra les malalties cardiovasculars

 

Tenen un baix poder calòric

El percentatge més gran és d’aigua, ja que a penes sumen 4 grams per cada 100 hidrats de carboni. El seu poder calòric són 25 Kcal, cosa que els fa un saborós i perfecte acompanyament per a tot tipus de plats. De fet, també es pot aprofitar com a plat únic quan hem superat la ingesta diària recomanada calòrica. A més, els bolets tenen un elevat poder saciant.

 

Redueixen el colesterol

Els bolets contenen fibres que redueixen el colesterol. Per tant, el seu consum és excel·lent per processar el colesterol i eliminar-lo del torrent sanguini. En aquest sentit, cal destacar que els bolets també són rics en fitonutrients que evitin que les cèl·lules s’adhereixin a les parets dels vasos sanguinis, afavorint la circulació i la pressió arterial equilibrada.

Poden ser un substitut de la carn

Tot i que la quantitat hagi de ser alta per igualar la quantitat proteica de la carn, els bolets contenen una alta qualitat de proteïna. Pel seu contingut en aminoàcids essencials, i també pel sabor umami, els bolets poden ajudar-nos a reduir la ingesta setmanal de carn vermella.

Altres característiques interessants

  • Cuiden la teva memòria i prevenen contra el deteriorament cognitiu
  • Controleu algunes complicacions durant l’embaràs
  • Prevenen el càncer de mama i alenteixen l’avenç del de pròstata
  • Gràcies als antioxidants et mantenen joves durant més temps
  • Aporteu fibra insoluble.

Si t’ha agradat aquest post sobre «Tot el que has de saber sobre els bolets» segurament t’interessarà…

Deja un comentario