Raons per fer una compra de proximitat

Els productes de proximitat han estat clau i ens han acompanyat durant tota la vida. D’aquesta manera, el mercat i les petites botigues d’aliment han estat presents de manera tant agradable com persistent a la nostra rutina.

La globalització, els canvis tecnològics i l’auge del transport de serveis ha tingut un impacte negatiu en aquest comerç local tan necessari. Així mateix, el confinament va provocar que es disparés encara més aquesta perniciosa situació que es produïa. Tot i això, rendir-se no ha estat una opció i els mercats i els petits locals continuem imposant-nos amb qualitat, proximitat i tradició.

És per això, que des del Mercat Barberà del Vallès us explicarem per què continuar confiant en el comerç local i en totes aquelles parades amb què comptem que ofereixen aquests productes de proximitat amb la millor qualitat.

8 RAONS PELS QUAL COMPRAR PRODUCTES DE PROXIMITAT

Frescor i sabors

Els productes de proximitat són olors i colors estacionals. Consumir els aliments de temporada és invertir que els ramaders i agricultors aconsegueixin la millor qualitat en els seus productes. Reduint l’ús de pesticides o proporcionant un pinso adequat, aquesta millora de les condicions influeix també en el producte final.

Fomenta el comerç local. 

L’Organització de Consumidors i Usuaris afirma que «els diners que es gasten al petit comerç reverteixen fins a tres vegades més a la comunitat que els gastats en una gran superfície». L’aposta per l’economia global enforteix el barri de forma directa i obté una comunitat tant productiva com sostenible.

Millor condició dels aliments. 

La problemàtica del malbaratament de menjar a Espanya és un problema a tallar. En aquest sentit, el consum de productes locals ajuda a reduir la cadena de distribució i la millor conservació dels aliments.

Permet accedir a productes nous.

Hi ha productes que varien o canvien per l’aposta d’un mercat que pensa en el consumidor. Tot i això, els productes de proximitat impliquen que els aliments s’adapten o es consumeixen depenent de l’estacionalitat. Per això, podem apropar-nos als productes artesanals per tastar noves melmelades o alguna mel de la millor qualitat.

Comprar a botigues de barri és molt fàcil.

Per més que la globalització ofereixi aliments des de la pantalla, mai no superarà l’olor dels productes o contemplar el color dels aliments. D’aquesta manera, reduïm l’impacte del transport a alguns productes.

Donen vida al teu barri.

Els aliments varien, però les parades es mantenen al llarg del temps. La complicitat i la vida social en la compra de barri és tan meravellosa que no necessita una explicació més gran que la invitació a conèixer-la.

Especialització

Les parades de sempre estan d’acord amb un servei personalitzat, pensant en el client i les seves particularitats. L’especialització també dels productes es pot entreveure a la compra local. A més dels productes de temporada, informació fiable

Mantens les tradicions

Si alguna cosa es respira al barri és tradició. La compra de proximitat implica deixar-nos seduir per conèixer amb profunditat les tradicions de les regions o de la mateixa localitat. Així mateix, les tradicions amb implicació gastronòmica estan perfectament representades al Mercat Barberà del Vallès.

Si t’ha agradat aquest post sobre “Raons per fer una compra de proximitat” segurament t’interessarà…

Deja un comentario