Quins productes de temporada omplen el mercat durant l’hivern?

Les gèlides temperatures, més amb el temporal històric d’aquests últims dies, ens ajuden a pensar que estem en una època de l’any diferent a les altres. La influència del clima té efectes directes en la nostra rutina i també, com és obvi, en la nostra alimentació. La temporada d’hivern va des del 21 de desembre al 21 de març, i durant aquesta etapa els aliments i productes que podem consumir de forma fresca i saludable difereixen respecte de les altres etapes de l’any.

Certament, la globalització ha provocat que puguem albergar de qualsevol producte que desitgem durant tot l’any. No obstant això, hem de valorar quins productes de temporada puguin collir-se o trobar-se en la nostra regió per gaudir d’un sabor excels a punt de maduresa adequat. En aquest sentit, aquesta decisió es converteix en una acció responsable al promoure tant la producció com el consum local.

És normal que amb aquestes temperatures tan baixes apareguin en la nostra ment plats diametralment diferents dels que consumim en l’etapa estival. De fet, en aquests freds mesos, és tan recomanable com a necessari incrementar el consum d’aliments d’estació per augmentar i enfortir tant les  defenses com el sistema immunològic del nostre organisme. Per això, la forma més saludable de complir amb aquest propòsit és omplir el nostre rebost de fruites i verdures fresques, així com de peixos i carns i, per descomptat, llegums i cereals.

PRODUCTES DE TEMPORADA AL MERCAT 11 DE SETEMBRE

Al Mercat de Barberà de Vallès tenim una notable varietat de parades perquè puguis deixar-te seduir pels productes de temporada que més et vinguin de gust. Per a això, realitzarem una breu llista amb els aliments més exuberants segons el seu origen.

Verdures i hortalisses

El gèlid hivern és un moment únic per poder assaborir i degustar verdures i hortalisses com bledes, carxofa, albergínia, card, coliflor, carbassa, escarola, espinacs, pèsols, porro, llombarda.

Fruites

A les magnífiques verdures i hortalisses esmentades, podem afegir les següents fruites amb grans aportacions culinàries; alvocat, caqui, castanya, xirimoia, kiwi, llimona, mandarina, taronja, plàtan, aranja i papaia.

Peixos i mariscs

La mar no descansa i segueix incorporant amb tènues onatges grans aliments. Anxova, escopinya, besuc, llamàntol, verat, escamarlà, daurada, llobarro, mer, musclo, rap, sípia o salmó són bons exemples.

Carns

Finalment, encara que la majoria de les carns estan disponibles anualment, és el moment perfecte per consumir capó, cérvol, garrí, guatlla, conill, bou, porc senglar, vedella, llebre, ànec, perdiu, pollastre o toro.

T’esperem, al Mercat 11 de Setembre, amb els braços oberts perquè puguis conèixer tots els productes de temporada a un preu irrebutjable i amb un sabor inoblidable.

Si t’ha agradat aquest post sobre ”Quins productes de temporada omplen el mercat durant l’hivern?” segurament t’interessarà…

Deja un comentario