Quins aliments ajuden a potenciar el bronzejat i cuiden la teva pell?

Els mesos estiuencs s’estan acostant al nostre calendari i els dies d’intensa calor i llargues hores de sol ja els tenim aquí. En aquesta època de l’any gaudim, no només de les vacances, sinó també del bon temps per fer activitats i sortides de lleure que en altres etapes estacionals no tenim la sort de poder-les desenvolupar.

Òbviament, l’aigua és la gran protagonista per refrescar-nos i pal·liar les temperatures que, de vegades, poden arribar a sufocar els nostres dies. La platja i la piscina són les millors eleccions per aconseguir la conjunció entre refrescar-se i aprofitar el lleure. Quan en podem gaudir d’una, i fins i tot de les dues, obtenim la bronzejada conseqüència del bru a la nostra pell.

En aquesta entrada, us explicarem els millors aliments per potenciar el bronzejat i bru de la nostra pell amb els productes de proximitat del Mercat Barberà del Vallès.

L’ ALIMENTACIÓ TAMBÉ LLUEIX A LA PELL

L’alimentació és un apartat vital al nostre organisme, no només de forma literal, ja que l’estructura saludable dels aliments al nostre dia a dia ens ajuda a un millor estat emocional. Això, no obstant, també podem observar clarament el seu impacte positiu en altres àrees com pot ser la de la pell.

A l’època estival es produeix amb facilitat que la nostra pell es torni bruna. Amb l’ajuda de l’alimentació aquest procés es pot realitzar de forma més ràpida i saludable.

El color dels aliments és el principal factor per assolir la vitamina A, concretament els betacarotens que són els encarregats d’augmentar la producció de melanina a la pell, un pigment que és el responsable de donar color a la pell. Podem trobar-les amb facilitat en fruites i verdures de color taronja, vermell, groc o verd.

 

Color taronja

Encara que amb aquest color pensem directament en la fruita, és estacional i escasseja a l’estiu en qualitat i baix preu. Pel que fa a les fruites, també apareixen el préssec, l’albercoc o l’aranja.

Les pastanagues són les principals abanderades per al bronzejador, ja que té un altíssim contingut de vitamina A. El millor efecte s’aconsegueix quan es consumeixen crues. També la carabassa és un altre dels ingredients de color taronja que més ens poden ajudar amb aquest propòsit.

 

 Color vermell

El gran exponent que apareix en aquest color és el tomàquet. Gràcies al licopè a més d’ajudar-nos a posar-nos morens més ràpid, afavoreix l’absorció de vitamina A i també ajuda a prevenir certes malalties cardiovasculars.

Amb la mirada posada en una altra fruita, tenim la síndria. La recomanació és vital pel seu alt contingut en aigua i s’estén en que el consum afavoreix el bronzejat i aporta antioxidants per prevenir l’envelliment prematur cel·lular.

 

Verdures de fulla verda

L’espinac és l’aliment que representa més bé aquesta secció. S’hi poden fer batuts o fins i tot menjar crues en amanida, l’estat en què més gaudirem de les seves qualitats.

Finalment, cal esmentar que és indispensable la protecció solar seguint les instruccions d’ús i altres recomanacions. També és important el consum d’aigua, dos litres diaris ajuden a mantenir la pell perfectament hidratada i eliminar les toxines que poden perjudicar l’organisme.

 

Si t’ha agradat aquest post sobre “Quins aliments ajuden a potenciar el bronzejat i cuiden la teva pell?” segurament t’interessarà…

 

Deja un comentario