Què ha de tenir un bon esmorzar? T’expliquem 4 condicions bàsiques!

En masses ocasions ens han recordat allò que l’esmorzar és el menjar més important del dia. Certament, de vegades, és un àpat al que tendim a restar-li la dedicació que mereix. Ja sigui pel mateix temps, que pot escassejar a aquestes primerenques hores, o pel desconeixement de grans aliments que poden ajudar-nos a impulsar-nos des del primer moment del dia amb energia i de forma saludable. Des del Mercat 11 de Setembre volem acompanyar-te des del primer instant del teu nou dia.

La gastronomia espanyola és coneguda mundialment per diferents plats, així com formes de degustar-los i innombrables aliments. Per això, amb l’afany també de representar la cultura gastronòmica, és relativament fàcil i còmode trobar un espai, com l’esmorzar, on seguir explorant la capacitat i qualitat que posseeix la gastronomia espanyola. En aquest sentit, ens trobem amb els esmorzars mediterranis que poden incloure diferents aliments per aconseguir aquesta conjunció màgica i perfecta entre saludable i saborós. Des del Mercat Barberà de Vallès volem apropar-te a la vessant més general i essencial de l’esmorzar, per això t’oferirem quatre indicacions bàsiques amb què completar el menjar més important del dia.


1. Aportació de l’esmorzar

És indispensable destacar que l’esmorzar equival al 20-25% de totes les calories que prenem al dia. Per tant, estem parlant d’una quarta part de la nostra ingesta equival a l’aportació de l’esmorzar. En aquest sentit, no cal ni esmentar que un suc o un cafè no són suficient per omplir aquest espai calòric important de l’esmorzar. Hem de valorar que una persona adulta sense una gran activitat consumeix 2.000 kcal / dia, per això, l’esmorzar hauria d’aportar unes 500 kcal.


2. Cereals i Lactics

A l’esmorzar han d’aparèixer, com a mínim, un aliment del grup de cereals i un el grup de lactis. Entre els primers, podem trobar fàcilment productes tan reconeguts com; diferents tipus de pa, galetes bàsiques, barretes de cereals, ‘tortitas’. Si voleu comprar pa de qualitat el podeu trobar a la parada del nostra mercat O’Pan. Pel que fa als lactis trobem; llet, iogurt, formatge fresc, semi o curat i variants dels anteriorment exposats.


3. Embotits

Les carns curades, els embotits i les carns processades no són aliments per estar presents a taula cada dia. Podem incloure’ls a la nostra dieta, però de forma esporàdica i amb moderació però sobretot hem de triar productes de qualitat. Aquests productes els podem trobar al Mercat 11 de Setembre. Aquests els podem trobar a les parades Moreno Antolinos, Carns Serrano o Casa Ramírez.


4- Fruita fresca de temporada

L’aliment per excel·lència que ha d’acompanyar-nos durant tot el dia havia d’estar present també en l’esmorzar. La seva aportació energètica i saludable és clau per afrontar el dia des de primera hora. La millor manera de consumir fruita és prenent-la de cultiu ecològic, sencera i amb pell. A Cal Segalà, Punt Fresc o Espai Eco podràs trobar de tots els gustos. En un altre ordre de productes també poden aparèixer; hortalisses i verdures (enciam, tomàquet o ceba…).

Cal destacar que el dinar és una gran oportunitat per completar aquells aliments que no hem pogut incorporar a l’esmorzar.

T’esperem al mercat Barberà del Vallès on podràs gaudir dels millors esmorzars al nostre bar, La Cantina del Mercat amb una oferta inacabable d’opcions per començar el dia de la millor manera. Però si ets dels que prefereixes esmorzar a casa a les nostres parades podràs comprar els millors productes de qualitat i temporada, perquè converteixin l’esmorzar en el moment preferit del dia.

Si t’ha agradat aquest post sobre ”Què ha de tenir un bon esmorzar? T’expliquem 4 condicions bàsiques!” segurament t’interessarà…

Deja un comentario