Què és el menjar real o realfooding?

Al Mercat de Barberà posem un èmfasi especial en com els aliments arriben al nostre mercat, apostant pels productes de proximitat com a emblema d’aliments de qualitat a més de saludables. L’alimentació, en les últimes dècades, ha emergit en un paper protagonista a la societat. Cada cop és més comú la cerca d’aliments que siguin saludables amb el nostre sistema i que no tinguin un impacte perniciós per al nostre medi ambient. Aquesta darrera referència gastronòmica entronca directament amb el moviment realfooding.

QUÈ ÉS EL REALFOODING?

El realfooding, és un nou estil de vida, basat en aliments saludables i poc processats. Aquest moviment, promou idees com la importància de fer la compra al comerç local, on els productes són més naturals i ens permet allunyar-nos dels aliments processats o ultraprocessats. Sumar-te a aquest estil de vida és molt recomanable, ja que cal destacar que menjar aliments naturals i frescs davant dels processats ajuda a prevenir l’obesitat o la diabetis tipus 2 a més d’altres malalties.

Grups d’aliments

Per sumar-te al canvi, has de conèixer la classificació d’aliments i triar a quin vols pertànyer.

  • Grup 1: menjars reals, és a dir, tots aquells aliments frescos no processats (fruites llegums, ous, hortalisses, verdures, carns, peixos, etc.)
  • Grup 2: Els podríem anomenar bons processats, ja que són aliments que, encara que han estat processats, tant de forma artesanal o de forma industrial, no han intervingut més de 5 ingredients en aquest procés. És el límit establert per considerar un aliment saludable.
  • Grup 3: Els podríem assenyalar com els ultraprocessats. En el procés d’aquests aliments intervenen molts més ingredients i additius, per això es considera que el consum és perjudicial per a la salut.

QUINS ALIMENTS SÓN REALFOODING?

Verdures i hortalisses, fruita fresca, fruita seca, cereals integrals 100% o de gra sencer. També carns, peix i marisc fresc. Així mateix, llet i ous fresc. En últim lloc, espècies, herbes i llavors. L’ objectiu és que la teva dieta estigui composta per aliments com els esmentats anteriorment i complementar-los amb els bons processats i evitar tant sí com no els ultraprocessats.

Aliments processats saludables

Pans integrals, oli d’oliva verge extra, derivats lactis. De la mateixa manera, gaspatxo, “salmorejo”, cremes envasades i conservades en frigorífic. També, llegums cuits o peix enllaunat. Podem afegir les begudes vegetals sense sucres afegits o la xocolata negra o cacau en pols (amb un percentatge de puresa major del 70%). Finalment, aliments congelats com a verdures, peixos o carns o aliments envasats al buit.

PER QUÈ SUMAR-TE AL REALFOODING AMB EL NOSTRE MERCAT?

Apostar pel comerç local és omplir el teu rebost de productes de proximitat. En aquest sentit, pots optar a tenir a la teva disposició els aliments que representen millor el realfooding. Aquest estil de vida, com hem anat avançant, té un impacte positiu pel teu organisme.


Efectes protectors sobre malalties, com l’obesitat i la diabetis, a més de reduir el risc de
patir-les o desenvolupar-les.
• Gran aportació nutricional per mantenir l’energia i la vitalitat.
• Són aliments que, malgrat el que es podria pensar, tenen un efecte saciant.
• Els aliments són sense sucres o amb sucre natural, per tant, no només redueixen la gana,
sinó que milloren la digestió.

Si t’ha agradat aquest post sobre “ Què és el menjar real o realfooding?» segurament t’interessarà…

Deja un comentario