Peixos blaus, la font més saludable d’Omega-3

L’estiu és aquesta intensa època de l’any que volem viure amb la intensitat de la calor i la tranquil·litat del temps que de vegades no tenim. Si algun eco ens ressona al cap és aquest so de les onades trencant a la platja, el record de la sorra entre els peus i la sal a la pell. No obstant això, tot i que permetent luxes, l’alimentació no ha de descuidar-se en excés, ja que hem de seguir cuidant-nos en totes les estacions de l’any.

De la mar no només podem aprofitar les seves platges sinó també grans aliments que poden ajudar-nos a estar en forma i alhora saludables. En aquesta entrada us comentarem la importància del peix blau en la nostra dieta com a font indispensable pel nostra Omega-3 de l’organisme.

QUÈ ÉS L’OMEGA-3?

Els àcids grassos Omega-3 són una forma de greix poliinsaturat que el cos obté dels aliments. Aquests àcids grassos són essencials perquè el cos no pot produir-los per si sol. Per això, ha d’aconseguir-los a partir de peixos com la tonyina, el salmó i el verat. Els beneficis per a la salut són múltiples; per a la funció cardíaca al tenir acció antitrombòtica, reduir la pressió arterial, augmentar el colesterol bo i reduir el colesterol dolent, com ja vam comentar anteriorment, i l’obtenció de triglicèrids.

TIPUS DE PIEX I QUANTITAS D’OMEGA-3 QUE ENS APORTEN

Per equilibrar la nostra dieta hem d’obeir a quins aliments són més saludables alhora que aprofitem per fer plats saborosos. Els peixos blaus són els que més contenen Omega-3, continuació, mostrem una llista (en mg per cent) del seu contingut.

  • Verat: entre 2,5 i 5 mg per cent.
  • Arengada: entre 1,6 i 4,3 mg per cent
  • Salmó: entre 1,5 i 3 mg per cent
  • Sardina: entre 1,3 i 1,8 mg per cent
  • Tonyina: entre 0.5 i 1 mg per cent

També podem incloure en la dieta; bacallà, truita de llac, sorell o caviar. Com a grans professionals, en el nostre Mercat de Barberà de Vallès comptem amb diferents parades on podràs accedir als millors peixos blaus amb els quals enriquir el teu organisme d’Omega-3; Peixos Alejandro Peix, Marisc Angelita, i Pesca Salada Maite són els encarregats de portar el mar al Mercat 11 de Setembre.

Els adults i els nens no han de consumir les mateixes quantitats. Aquesta distinció entre adults i nens es realitza perquè els peixos blaus poden contenir contaminants com el mercuri en petites dosis que són negatives per a l’organisme tot i que el risc del seu consum és superat àmpliament pels beneficis per a la salut dels àcids grassos omega-3.Els adults han de menjar almenys dues porcions de peix ric en Omega-3 a la setmana, mentre que els nens també han de menjar peix d’opcions amb menys mercuri una o dues vegades per setmana.

ALTRES FONTS D’OMEGA-3

Fent ressò de la recomanació d’un ús màxim setmanal, des de el mercat 11 de setembre us detallarem altres aliments que tenim a les nostres parades i que poden contenir, en menor mesura, Omega-3 sense tenir aquest advertiment.

  • Nous
  • Soja i oli de soja
  • Llavors de chía
  • Verdures de fulla verda
  • Cereals, pasta, productes lactis fortificats amb àcids grassos omega-3

Si t’ha agradat aquest post sobre ”Peixos blaus, la font més saludable d’Omega-3” segurament t’interessarà…

Deja un comentario