La mongeta del ganxet, una varietat única al món

En l’anterior entrada vérem descobrir diferents raons per les quals acudir a al Mercat municipal 11 de Setembre és tan beneficiós per a tu com per a la gent que t’envolta. Certament, podríem resumir-ho de forma general en dos factors: la comoditat de sentir-se com a casa i la possibilitat de menjar sa amb el menor preu i la major qualitat.

És inevitable pensar, quan vas a al Mercat municipal Barberà de Vallès, que ets una peça clau i activa de la fortificació de l’economia local. Aquest petit però heroic pas, engrandeix a les empreses minoristes, a les que coneixes, a les de tota la vida. Endinsar-se al Mercat municipal 11 de Setembre és fer-ho al barri, a la quotidianitat dels teus veïns i amics, en l’espontaneïtat de fer poble com a rutina. Tanmateix, com ja hem esmentat, la nostra tasca no acaba en ser un llaç d’unió per a la comunitat, sinó que oferim meravellosos productes: menjar saludable a preus exquisits.

LA MONGETA DEL GANXET, DENOMINACIÓ D’ORIGEN AL NOSTRE MERCAT

La cultura gastronòmica catalana és coneguda i valorada per la seva història, però també pels seus productes exclusius. Certament, la nostra terra catalana collita grans aliments, així com formes especials de preparació i elaboració. En aquest sentit, hem de presentar-vos la mongeta del ganxet com una llegum única al món perquè només es conrea en una zona limitada entre les comarques de Maresme i el Vallès Oriental i Occidental.

Amb una pell gairebé imperceptible, tènuement rugosa, i amb una mida mitjana, l’impacte del sabor és suau, alhora que cremós i tenaç. Encara que fins fa no gaire els agricultors de la zona la cultivaven únicament per al seu consum, després de la seva comercialització ha aconseguit que els consumidors ens quedem enamorats de la seva exquisidesa. Això l’ha portat a assolir cotes de popularitat i reconeixement a nivell mundial. El 23 d’abril de 2007, la Generalitat de Catalunya va adoptar la Decisió d’inscriure-la al registre de Denominació d’Origen Protegida. Un títol que també ha aconseguit a nivell europeu.

COM ACONSEGUIR LA MONGETA DEL GANXET PERFECTE A LA NOSTRE CUINA

No obstant això, en aquesta entrada de moment les mongetes del ganxet només ens han omplert els ulls amb el seu distintiu currículum. És el moment de pensar quins plats podem elaborar amb elles. És rellevant destacar que el punt crucial de les mongetes del ganxet és que es quedin senceres, naturals i tendres. Per arribar aquí, hem d’intervenir en la seva etapa d’ebullició per aconseguir la textura ideal. Per això, és recomanable deixar en remull en aigua freda les mongetes la nit anterior del cuinat per a l’endemà, renovar l’aigua afegint una mica de sal. Amb aquests senzills però dedicats passos, evitem que es separi la pell de la mongeta.

Amb la mongeta preparada podem començar a pensar en acompanyants i ingredients estrelles que no poden faltar. La quantitat de plats de la cuina catalana en què apareixen les mongetes del ganxet són tants com deliciosos; la costella de porc amb mongetes, la mongeta verda amb pernil, les mongetes amb botifarra o els mongetes amb bacallà. També podem elaborar guisats tradicionals com l’olla barrejada i l’olla verda, així com el de l’empedrat, un d’aquests plats populars tan estiuencs.

ON PODRÁS COMPRAR MONGETES DEL GANXET AL NOSTRE MERCAT

Et convidem a provar la mongeta del ganxet al Mercat municipal 11 de Setembre, la podràs trobar a la inconfusible i reconeguda parada d’Gasull & Claramunt, famosa per les seves saboroses llegums cuites i deliciosos plats preparats. Però per si per desgràcia no pots acudir a al Mercat municipal Barberà de Vallès en aquests dies tan convulsos, et recomanem encaridament comprar la mongeta del ganxet online. Per a qualsevol dubte, estem aquí, els de sempre, com a casa.

Si t’ha agradat aquest post sobre «La mongeta del ganxet, una varietat única al món» segurament t’interessarà…

Deja un comentario