Idees per reduir el plàstic en les teves compres

En nombroses ocasions, des del Mercat 11 de Setembre hem comentat com fer una compra sostenible tenint en compte factors com els aliments de temporada i proximitat o dates de consum. En aquest sentit, s’ha esmentat fer un menú, així com la llista de la compra en conseqüència, aprofitar les ofertes i revisar els aliments o productes que ja estiguin al rebost. Tot i això, en aquesta entrada, des del Mercat Barberà del Vallès, volem mostrar com fer una compra sostenible respecte al material, és a dir, reduint el plàstic.

8 SENZILLES IDEES PER REDUIR EL CONSUM DE PLÀSTIC

Utilitza bosses reciclables

Les bosses de plàstic triguen a degradar-se al nostre ecosistema aproximadament mil anys. De la mateixa manera, aproximadament un milió de bosses s’utilitzen en tot just un minut. Portar les teves bosses reutilitzables és el primer gran pas, tenint en compte que les de niló o polièster estan fetes de plàstic, per la qual cosa cal triar les de cotó al seu lloc.

Reutilitza envasos

Comprar aigua embotellada en plàstic és un luxe que no ens podem permetre, no pel seu preu sinó pel gran impacte mediambiental. Segons diversos estudis, l’aigua embotellada produeix 1,5 milions de tones de residus de plàstics per any i, segons la Food & Water Watch, per produir aquestes ampolles calen uns 180 milions de litres de petroli. Simplement, accions com omplir ampolles o variar l’envàs pot ocasionar que els nostres oceans i abocadors deixin d’estar pastats per plàstic.

Prepara el menjar de forma correcta

Quan emmagatzemes aliments o plats intenta que aquests es quedin guardats en recipients reutilitzables i no en bosses de plàstic o similars. Així mateix, és vital comprar la fruita fresca i no en envasos, així com comprar iogurt a granel per evitar també envasos de més.

Sucs naturals

Una manera de no utilitzar plàstic de més alhora que és saludable és preparar els sucs naturals i no comprar els sucs prefabricats i envasats. En lloc de comprar sucs en ampolles de plàstic, fes-te els teus propis sucs no només acabaràs de reduir el consum de plàstic, sinó que també serà millor per a la teva salut.

Rebutja les palletes

Cada cop són menys propenses a utilitzar-se, però per a qualsevol festa d’aniversari o en algun restaurant és millor denegar-la. És una acció senzilla, així i tot, necessària per a l’objectiu que ens hem marcat.

Compra aliments a granel

Comprar aliments a granel és més econòmic que detallat, a més que aconsegueixes que a la teva compra hi hagi una menor proporció de plàstic. A més, si com hem comentat has fet servir material reutilitzable assoleixes un gran 2×1.

Més caixes i menys ampolles

Comprar detergent i rentaplats en caixes en comptes d’ampolles de plàstic és una opció recomanable. El cartó es pot reciclar fàcilment i es converteix en més productes que el plàstic.

Reutilitza envasos de vidre

El mercat ofereix una gran varietat d’aliments que poden ser venuts en envasos de vidres. No només estàs comprant sense utilitzar plàstic, sinó que a més, pots obtenir que aquests envasos siguin reutilitzables.

Si t’ha agradat aquest post sobre “Idees per reduir el plàstic en les teves compres” segurament t’interessarà…

Deja un comentario