Fruites de pinyol: hidratat a l’estiu

L’estiu és l’època de l’any més calorosa i on ens hem d’hidratar amb més freqüència i quantitat. Tot i això, quan escoltem o llegim aquesta recomanació sempre s’associa a ingerir aigua de forma habitual. Però des del Mercat Barberà del Vallès tenim diferents maneres de complir les recomanacions de la manera més rica i sucosa.


En aquesta entrada us explicarem les millors fruites de pinyol per a l’etapa estival. Cal destacar que les qualitats de les fruites de pinyol es resumeixen per tenir un baix valor calòric, així com en el seu índex glucèmic. A més, tenen un alt contingut tant en aigua com en fibra. Aquestes característiques impliquen que siguin beneficioses per combatre el colesterol. De la mateixa manera, totes contenen vitamines, sobretot A i C, antioxidants (carotens i flavonoides) i minerals, com el potassi, molt beneficiosos per a l’organisme.

 

LES 5 FRUITES DE PINYOL PER AQUEST ESTIU

Paraguaià

El paraguaià és una varietat del préssec. De forma aplanada, amb pelussera a la pell, la polpa és dolça, carnosa i amb suc. De la mateixa manera, aquesta fruita és tant nutritiva com suculenta.

 

Albercoc

Destaca per ser dolç i fresc. El seu tacte és tou i per això és preferible triar-los amb la pell intacta i sense cops per gaudir-lo amb el millor sabor possible. Les qualitats de què disposa són variades; és ric en fibra, calci, potassi i aporta vitamines A i C. També redueix el risc de malalties cardiovasculars com la hipertensió.

 

 Prunes

La pruna és una de les fruites de pinyol amb més varietat. Els colors ens ajuden per diferenciar-les fàcilment i ràpidament. Des de verd fins al vermell viu, passant pel groc fins a arribar al violaci. Així mateix, també ens podem ajudar de la textura. Més ferma en unes i més tendra en altres, i el seu sabor, que va del dolç a l’àcid.

Indistintament de la varietat que escollim haurem de tenir en compte que la pell cedeixi quan la pressionem lleugerament amb els dits. En cas contrari, el grau de maduresa serà alt i el sabor serà molt àcid. Encara que, en aquest cas, podem deixar-les madurar fora de la nevera, però valorant-ne l’estat de forma diària, ja que les altes temperatures són perjudicials per assolir el seu estat òptim.Sigui quina sigui la varietat, a l’hora d’escollir-les optarem per aquelles la pell de les quals cedeixi.

En totes les seves versions, les podem trobar en amanides de fruites, pastissos, o melmelades, però la seva versatilitat va més enllà i combinen molt bé amb ingredients de sabors forts, com ara carns de caça, porc o aus.

 

Nectarina

La nectarina és una fruita amb os que espera una gran semblança amb el préssec. La nectarina es caracteritza per tenir una pell suau i més acolorida i una carn, en general, més blanca, amb tints vermellosos a la part més propera a l’os.

Les seves qualitats principals resideixen a ser una excel·lent font de vitamina A, també conté vitamina C, potassi i fibra. La recomanació primordial a l’hora d’escollir-les és rebutjar les que estiguin massa dures, ja que maduren malament un cop recollides.

 

Préssec

El préssec pertany a la mateixa família que l’albercoc, la cirera, la pruna i encara que sembli fals, també de l’ametlla. Es caracteritzen per tenir una carn sucosa, dolça i fragant. En funció de la varietat obtindrem un gruix diferent.
El préssec és la fruita que més contingut en fibra posseeix, a més gaudirem de qualitats tant en vitamines, minerals i de sucres naturals.

Al contrari que la pruna, a l’hora de triar-los han de ser ferms al tacte. A diferència d’altres fruites, com els mateixos albercocs, els préssecs sí que els podem guardar uns dies a la nevera. Per a la seva aparició a la cuina com a ingredient haurem de tenir en compte que marida a la perfecció amb sabors com la vainilla, la menta, el rom, les ametlles i les nous.

 

Cadascuna de les fruites les podràs trobar al nostre mercat, així com a la web. La compra en línia també és una altra manera més moderna d’apostar pel comerç local com a estil de vida i forma amb la qual aconseguir un llaç estret amb la nostra comunitat.

 

Si t’ha agradat aquest post sobre “Fruites de pinyol: hidratat a l’estiu” segurament t’interessarà…

Deja un comentario