Diferència entre el peix blau i el blanc

El peix és un dels aliments principals per formar una veritable dieta equilibrada. En aquest sentit, es recomana consumir-ho entre dues i quatre vegades per setmana. Les propietats del peix són molt saludables pel nostre organisme. Tot i això, aquestes propietats nutricionals varien en funció del peix. En aquesta entrada parlarem sobre dos tipus de peix: el peix blau i el peix blanc.

En primer lloc, elaborarem una breu llista sobre els dos tipus de peixos més representatius de cada grup que podràs trobar al Mercat Barberà del Vallès.

  • Peix blau: anxova, tonyina, bonítol del nord, sardina, verat, caçó, cigarret, colometa, peix espasa, angula, anguila i salmó.
  • Peix blanc: gall, rap, lluç, llenguado, bacallà, congre i turbot.

5  GRANS DIFÈRENCIES ENTRE EL PEIX BLAU I EL PEIX BLANC:

Greix

El peix blau tendeix a fer llargs viatges. Per això, necessita acumular greix als músculs. El blanc no necessita abastar grans desplaçaments en trobar el seu aliment a prop, per això acumula menys greix. En aquest sentit, cal destacar que el peix blanc té un 2% de greix, i el blau entre un 5% i un 10%.

 

Color

La segona diferència està relacionada amb la primera, ja que la quantitat de greix influeix en el color: el greix aporta una tonalitat blava, d’aquí el nom.

 

On viuen?

Encara que sembli contradictori, el peix blau gens a prop de la superfície i el blanc en capes properes al fons.

 

Cua

Els peixos blaus solen tenir la cua en forma de fletxa, aconseguint un suport dinàmic per als llargs desplaçaments esmentats anteriorment. Per la seva banda, la vora de la cua dels blancs és més recta, plana o arrodonida.

 

Propietats nutricionals

Tots dos són rics en proteïnes de qualitat, minerals i vitamines, però nutricionalment hi ha algunes diferències:

  • El peix blanc té menys calories que el blau per tenir menys greixos.
  • Els greixos del peix són àcids grassos insaturats, sobretot Omega 3, per la qual cosa el peix blau és més ric en aquest aspecte important.
  • Pel que fa a les vitamines, en ser més gras, al peix blau predominen les D, E i A mentre que al blanc, predominen les vitamines del complex B (molt rics en B12).

Tens una àmplia gamma de peix per triar. És recomanable triar la varietat per les propietats de les múltiples espècies. Per acabar, cal destacar que el comerç local, com el nostre, aposta pels productes de proximitat aconseguint així que els aliments que arriben al teu plat siguin tant saludables com exquisits.

 

Si t’ha agradat aquest post sobre «Diferència entre el peix blau i el blanc» segurament t’interessarà…

 

Deja un comentario