Com organitzar els aliments a la nevera

La nevera és un dels elements més importants en la conservació dels aliments, aconseguint que es mantinguin frescos i en les millors condicions possibles. Al comerç local que proposem al Mercat Barberà del Vallès introduïm una gran varietat de productes de proximitat que han de ser cuidats de la millor manera per allargar el seu estat òptim de sabor, color i textura. Per això, a aquesta entrada us donarem uns consells sobre com organitzar la nevera.

L’essència que ha de prevaler en el procés és no col·lapsar-la d’aliments, fer rutina d’higiene així com tenir la precaució de col·locar els recipients i els envasos com corresponen.

 

ORGANITZAR LA NEVERA INTERIOR

A la part superior s’han de col·locar els aliments més frescos, (llet, formatge, mantega, iogurt).

A la porta és aconsellable col·locar les conserves, les melmelades i les begudes que estiguin obertes. Es conservaran més temps sense problemes als canvis de temperatura que succeeixen cada cop que s’obre la nevera.

A la part més baixa de la nevera s’ha de col·locar la carn, el peix i els embotits. És recomanable utilitzar els envasos adequats, que a més d’hermetitzar eviten que els líquids es vessin.

Als calaixos s’han de disposar les fruites i les verdures.

Finalment, cal recordar que els aliments han de ser ubicats segons la data de caducitat. Per tant, intentarem que els que tinguinuna data de caducitat més propera de venciment estiguinposicionats davant. D’aquesta forma eludirem amb més facilitat llençar aliments que estaven en un estat òptim.

 

PETITS TIPS PER UNS ALIMENTS SALUDABLES A LA NEVERA

El primer és, sens dubte, netejar bé la nevera. Per temes de seguretat alimentària i eficiència energètica, és recomanable fer-ho un cop al mes.

La temperatura ideal és entre els 3 i els 5 °C. És important que els aliments no es toquin l’un amb l’altre. Així, l’aire circularà millor i cada producte rebrà el fred que necessita.

Els aliments no s’han d’introduir en calent a la nevera. Hem d’esperar que aconsegueixin la temperatura ambient: evitarem que la nevera faci més feina, a més, el canvi brusc de temperatura pot ser dolent per al mateix aliment.

Intenta reordenar la nevera després de cada compra.

Finalment, un consell útil és canviar els envasos de plàstic pels de vidre per conservar millor els aliments i no alterar-ne el sabor.

 

 

Deja un comentario