Com aprofitar els cítrics a la cuina?

Al Mercat Barberà del Vallès explorem la gastronomia com una oportunitat de conèixer a la perfecció tots els aliments que tenim al nostre abast per acostar-nos a una gran diversitat de plats. Tot i això, per poder realitzar de la millor manera aquest recorregut d’explorar els aliments per obtenir diferents plats, cal comptar amb la millor qualitat en els productes. Per això, l’aposta pel comerç local és vital, ja que aquesta opció inclou de forma directa l’arribada dels productes de proximitat al teu rebost.

Aquests tenen la característica que són cultivats a prop del lloc on són venuts, són productes que es recullen en el moment òptim de maduració, associats amb els cultius estacionals que resulten molt més sostenibles reduint, així, la petjada ecològica.

En aquesta entrada us volem mostrar el poder dels cítrics, que va més enllà de les aplicacions en neteja i en cosmètica. Enfocat a la gastronomia els usos i valors nutricionals són per tenir-los en compte.

DESCOBRINT ELS CÍTRICS

Llimona.

És el més usat per la seva aparició en dolços, carns, peix i marisc. A més, el seu ús pot evitar que s’oxidin altres aliments.

Taronja i mandarina.

El suc de taronja és l’ús més popular. No obstant això, apareixen per preparar vinagretes per amanides o podem afegir els seus grills com un ingredient més.

Aranja.

Encara que no sigui molt consumida, el suc pot ser molt saludable. Es fa servir per depurar l’organisme, ja que és el cítric més diürètic i el menys calòric.

La pell dels cítrics.

La pell té un gran ús en rebosteria per aportar tant sabor com aroma. A més, podem utilitzar la closca per acompanyar refrescos

ELS CITRICS: PER A REBOSTERIA I PLATS PRINCIPALS

D’una banda, el dolç que pot oferir-te el cítric li atorga una posició principal a moltes postres com poden ser una bona mousse o una gustosa crema. En aquest sentit, també s’utilitzen per aromatitzar la llet en postres lactis (natilles o arròs amb llet). Una altra aparició en rebosteria és emprar la ratlladura de la seva pell per donar una aroma cítrica als bescuits, magdalenes, muffins o galetes.

Un dels principals usos dels cítrics a la cuina és com a acompanyant de la carn. Una reducció de taronja, canyella i sucre es fa servir per a la salsa de carns com el magret d’ànec o el filet.

La mandarina, de vegades, també es pot fer servir per aromatitzar salses de carns.

La llimona, en canvi, és excel·lent per exaltar el sabor del pollastre. A més, la llimona o la llima també poden tenir un agradable impacte per marinar peix o marisc.

Finalment, a les amanides pot aparèixer cítrics com són la mandarina i l’aranja, encara que també es pot incloure la llimona o la taronja en forma de vinagreta.

Si t’ha agradat aquest post sobre “ Com aprofitar els cítrics a la cuina?” segurament t’interessarà…

Deja un comentario