Beneficis de consumir fruita i verdura ecològica

En els secrets del món globalitzat en el qual estem pujats, fa viable la possibilitat de gaudir de la totalitat dels aliments indistintament de si estem en la seva època. No obstant això, en anteriors entrades, ja hem fet referència a l’avantatge de consumir els productes de temporada. En aquest sentit, en aquest post, us comentarem la importància i benefici de consumir la fruita i la verdura ecològica.

Aquest tipus d’agricultura se centra en l’ús al seu màxim nivell dels recursos naturals, sense la necessitat de monopolitzar el tractament per mitjà de productes químics que afecten l’aliment tant en el gust, contingut i textura. A més, es respecta el descans de la terra i la seva fertilitat alhora que el medi ambient. Des del Mercat Barberà de Vallès som plenament conscients que el suport als productes ecològics és un pas valent i decidit cap a un futur millor. Per això, us explicarem els beneficis de la fruita i verdura ecològica mitjançant les tres S

Més Saludable

Les fruites i verdures ecològiques són més nutritives perquè en la seva elaboració no participen additius sintètics, pesticides, organismes genèticament modificats i antibiòtics. A més, contenen una major concentració d’antioxidants. Aquestes característiques de les fruites i verdures que procedeixen de l’agricultura ecològica permeten que l’organisme les digereixi amb més facilitat i amb un impacte beneficiós per a les funcions metabòliques.

Millor Sabor

Els productes ecològics són recollits en el seu punt òptim de maduració. És per això, que l’aliment conserva completament tant les aportacions nutricionals com la qualitat del sabor. La frescor d’aquests aliments també es produeix perquè des de la seva recollida fins al punt de venda hi ha un breu període de temps. Els agents sintètics no participen en cap moment en el procés i per això les fruites i verdures ecològiques mantenen el color, sabor, textura i aroma en el seu màxim esplendor. Cal destacar que aquesta forma d’elaboració segueix els cicles productius de la natura.

Major Sostenibilitat

Respectar el medi ambient és una de les màximes que el Mercat 11 de Setembre es marca com a objectiu. Els productes ecològics són perfectes per aconseguir aquesta meta. Consumir aquest tipus de producte ajuda a la conservació del medi ambient en evitar la contaminació de terra, aire i aigua. Respectant la fertilitat de la terra, l’agricultura ecològica aprofita els màxims recursos naturals, tenint en compte la fauna i sense generar residus contaminants que acceleren l’efecte hivernacle. És més, l’ocupació d’aquest tipus de tècniques més respectuoses amb el medi genera un augment de l’activitat biològica de terra. Finalment, els productes ecològics afavoreixen l’economia local. Els llocs de treball locals tenen una importància directa perquè aquest tipus d’aliments arribin a les nostres cases.

Al mercat de Barberà de Vallès comptem amb diferents parades com Espai Eco o Cal Segalà perquè puguis gaudir d’aquest tipus d’aliments al menor preu i major qualitat.

Si t’ha agradat aquest post sobre «Beneficis de consumir fruita i verdura ecològica» segurament t’interessarà…

Deja un comentario