Batch Cooking: Cuina una tarda y menja tota la setmana

Setembre sense dubte és el mes de la rutina, de la tornada a la vida laboral o estudiantil, d’aquest retorn als horaris fixos que tant s’allunyen de l’etapa estiuenca. És inevitable, en aquests temps tan atrafegats, pensar en com treure més rendiment del temps que tenim per poder gaudir d’un major descans quan cessen les nostres obligacions i responsabilitats.

Òbviament, hi ha tasques ineludibles que hem de realitzar cada dia i que, per tant, podem estudiar com afrontar-les per invertir poc temps i molt benefici. En aquest sentit, els menjars són aquesta activitat que podem deliberar sobre com dur-les a terme perquè siguin ràpides i sanes.

Des del Mercat Barberà de Vallès no som aliens a les noves influències gastronòmiques que tenen relació i un impacte directe en la comunitat. Per això, ens hem fet ressò del moviment Batch cooking promogut en països anglosaxons. 

Batch cooking és el mètode que proposa cuinar en unes hores el menjar setmanal. És a dir, podríem tenir a la nostra disposició el menjar de tota la setmana per evitar temps de cuinat, fins i tot de compra, alliberant un gran espai a les nostres agendes. No obstant això, per ajustar-nos a mètode des d’un punt de vista efectiu i òptim cal cenyir-se en diversos punts amb mestria i ordre. Des del Mercat 11 de Setembre us brindem cincs punts per a l’èxit del Batch en viu.

  • Planificació

La clau és la planificació. Tenir clar el menú setmanal t’ajudarà a realitzar una llista de compra que s’allunyi dels precuinats i s’acosti als productes de temporada o als necessaris productes ecològics. Per tant, podem enllaçar un menú amb els millors aliments alhora que són els més equilibrats i sans. Finalment, podem reduir les sobres, ja que cuinarem només el necessari, contribuint a un sistema més sostenible triant els productes ecològics o de temporada anteriorment esmentats.

  • Temps de cuina.

Per guanyar-li la partida al temps, en aquest cas podem cuinar diversos plats alhora, unint així temps de cuinat de diversos dies.

  • Receptes.

Per dur a terme el Batch cooking no tots els aliments són aptes perquè no totes les receptes són recomanades. En aquest punt, cal recordar que els productes de temporada i proximitat són els recomanables per aprofitar al màxim el seu sabor i conservació.

  • Conservar els àpats.

Hem de valorar quins àpats és millor emmagatzemar a la nevera o congelar. Un altre punt important és retolar abans de congelar o guardar a la nevera.

  • Instruments i estris

Per treure el rendiment més elevat a la cuina hem d’assegurar-nos que tenim els materials idonis per a realitzar el menjar i per a la seva conservació.

D’aquests punts clau podem deduir diversos beneficis d’aquest mètode;

  1. Pots preparar el menjar tant per casa com per emportar-se en la carmanyola. I, si canvien les condicions del lloc podràs seguir comptant amb el menjar preparat.
  2. Estalvies i no malgastes menjar. La llista de la compra evita que productes que no consumiràs, consumint preferiblement productes ecològics o de temporada.
  3. Amb la planificació pots elaborar menús més sans i equilibrats, fugint del menjar ràpid i ultrapassada.
  4. Pots triar els aliments que consumiràs amb temps alhora que decideixes quin tipus de cuinat és el que més et ve de gust provar d’aquest aliment.

Si t’ha agradat aquest post sobre “Batch Cooking: Cuina una tarda y menja tota la setmana” segurament t’interessarà…

Deja un comentario