Aliments per enfortir el sistema immunitari i prevenir refredats aquest hivern

La relació entre salut i alimentació és una correlació que en les darreres dècades ha estat estudiada i avaluada de manera exhaustiva. En aquest sentit, s’ha demostrat que el desenvolupament de certes malalties té una relació directa amb la composició de la dieta. D’aquesta manera, per tenir cura del nostre cos cal enfortir el sistema immunitari. Així mateix, concretament en èpoques hivernals, apareixen congestions o refredats amb facilitat que podem prevenir amb l’ajuda d’una alimentació sana. L’alimentació, per tant, té un paper protagonista per a un bon funcionament del nostre sistema immunitari. És vital per prevenir una grip o un refredat tenir un organisme saludable i fort.

A diferència de l’estiu, que comptem amb una gran varietat de fruites refrescants i verdures lleugeres per a la hidratació, a l’hivern predominen llegums, fruites i hortalisses que ens ajuden a combatre el fred, així com a augmentar les nostres defenses enfortint el ja esmentat sistema immunitari. Per això, de manera natural, podem prevenir malalties i enfortir el nostre sistema aprofitant els productes de temporada que la natura ens ofereix en aquesta època de l’any. El Mercat Barberà del Vallès us ofereix 6 aliments per enfortir el vostre sistema immunitari i prevenir refredats

  1. Pollastre i gall dindi. La carn de pollastre conté gran quantitat de nutrients i aminoàcids que afavoreixen el funcionament correcte del sistema immunitari i les defenses. D’aquesta manera, tant el pollastre com el gall dindi són aliments que no només ajuden a prevenir malalties, sinó que ajuden a curar grips i refredats. El brou de pollastre és el plat per excel·lència per curar un refredat.
  • All i ceba. Aquests dos ingredients són perfectes aliats per curar tant refredat com grips, millorant el sistema immunitari, fent front a infeccions víriques i bacterianes. Les propietats antisèptiques i expectorants, de la ceba i l’alt contingut d’al·licina de l’all els converteixen en un aliment antibiòtic i antivíric.
  • Mel. La mel és un aliment que no només ens ajudarà a alleujar aquest molest mal de coll i calmar els símptomes d’un refredat, sinó que també actua com un antibacterià i elimina els gèrmens al cos que et podrien fer emmalaltir.
  • Bròcoli. El bròquil és una verdura d’hivern molt rica en vitamina A i C. A més, està ple de minerals i té propietats antioxidants.
  • Espinac. És rica en vitamina C, sent una gran protagonista en antioxidants, aconseguint combatre infeccions i estimular el nostre sistema immunitari. També està plena de fibra que ajuda a regular el nostre sistema digestiu
  • Cítrics. Els cítrics són protagonistes a l’època hivernal. Especialment, trobem les taronges, mandarines, llimones i aranges. Tenen un alt contingut en vitamina C que estimula les cèl·lules encarregades de protegir i defensar l’organisme davant d’infeccions i altres patologies.

T’esperem al Mercat 11 de setembre perquè aprofitis els productes de temporada, donant suport al comerç local, per enfortir el teu sistema immunitari i prevenir refredats.

Si t’ha agradat aquest post sobre “Aliments per enfortir el sistema immunitart i prevenir refredats aquest hivern” segurament t’interessarà…

Deja un comentario