Aliments de temporada: ¿Que podem menjar a l’estiu?

La temporada estival ens condueix a un espai amb més calor que l’habitual mentre solem tenir un temps d’oci sense els lligams de les rutines laborals. En aquest sentit, és important que els àpats siguin lleugeres i consumir aliments que ens refresquin per poder combatre les altes temperatures i poder realitzar les activitats socials que desitgem. En línies generals podríem concloure que hem de consumir; almenys tres peces de fruita, dues peces de verdura, així com rentar correctament les peces abans de consumir-les i conservar-les refrigerades, a més de beure una gran quantitat d’aigua diària.

Des del Mercat Barberà de Vallès sempre proposem els productes de temporada, així com els aliments de proximitat com a millor opció. Els aliments de temporada han estat seleccionats en el moment exacte de maduració. Per això, posseeixen el sabor més intens, color i textura possible, a més de conservar les seves propietats nutritives. Finalment, també es respecta el descans a la terra i solen ser més barats, ja que no necessiten cap procés industrial.

QUINS ALIMENTS DE TEMPORADA PODEM TROBAR AL NOSTRE MERCAT?

Fruites

Síndria, meló, préssec, nectarina, pruna, albercoc, papaia són les fruites amb les quals obrim el catàleg de recomanació del Mercat 11 de setembre. Especial menció requereix l’alvocat. Aquesta famosa fruita té com a millor època la temporada estiuenca. Rica en fibra, potassi, magnesi i vitamina A és bona per al cor a més de tenir propietats antioxidants. Gras, però de greixos saludables, és tan saludable que fins i tot ajuda a aprimar.

Hortalisses

Cogombre, pebrot, carabassó, carabassa, pastanaga, enciam… En aquest apartat destaquem al tomàquet que va a cavall entre les dues tipologies comentades. Gràcies al licopè, el tomàquet és un perfecte antioxidant que ajuda a la combustió dels greixos. Podem fer un refrescant suc o un gustós sofregit per aprofitar aquesta propietat a la vegada que ens delectem amb un saborós plat.

Carns

Seguint la dita de per a gustos, colors, ens endinsarem, amb una pinzellada, en el món carni des d’aquesta òptica. D’una banda, tenim les carns vermelles com la vedella, que està en la seva millor època amb un menor greix de l’habitual. D’altra banda, tenim les blanques, com el conill o el pollastre, amb menor greix i colesterol perfectes per a una gran barbacoa. A Carns Navio, Moreno Antolinos, Casa Ramírez i Carnes Serrano podràs trobar tots aquests productes de temporada.

Peixos

Sardines, llagostins, cloïsses o calamars són els aliments representants d’aquesta època de l’any. El bonítol (el clàssic bonito) és l’aliment que podem destacar perquè posseeix una gran quantitat de potassi, és ric en omega-3 i en vitamina A i D. Així mateix, es pot cuinar per aportar un toc característic a la truita, pasta o altres plats estiuencs. En Congelats Victor, Pesca Salada Maite, Peix i Marisc Angelita i Peixos Alejandro podrà trobar aquests magnífics productes de temporada.

Si t’ha agradat aquest post sobre ” Aliment de temporada: ¿Que podem menjar a l’estiu?» segurament t’interessarà…

Deja un comentario