Aliments de temporada: la primavera al Mercat

Gràcies al canvi d’hora de fa unes setmanes les tardes a poc a poc són més llargues, compartim més temps amb el sol a la vegada que les temperatures van pujant de graus al termòmetre. A poc a poc l’estiu va trucant a la nostra porta, el que significa que estem de ple en una magnífica estació de l’any: la primavera.

Malgrat aquest context global tan confús en què ens trobem, els carrers cada vegada són més desitjables, així com els productes de temporada que podem trobar al Mercat Barberà del Vallès. Com diem, són diversos i múltiples els productes de temporada de primavera, fet que agraïm completament després dels llargs mesos d’hivern. La temporada primaveral comença al març i arriba fins al juny, en ella trobem increïbles fruites i verdures, preàmbul del que ens espera en els calorosos i festius mesos d’estiu, quan la llista de productes de temporada arriba a cotes de quantitat i qualitat elevadíssimes. Anem a descobrir per categories els productes de temporada més saludables i saborosos, que podem trobar al mercat.

QUINS PRODUCTES PODEM TROBAR AQUESTA TEMPORADA AL MERCAT DE BARBERÀ DEL VALLES?

Verdures i hortalisses

La primavera és una oportunitat per a gaudir de verdures i hortalisses com carxofes, pèsols, espinacs, bledes, porros, espàrrecs, api, ceba, enciam, pastanaga, carabassó, remolatxa, pebrot, patata i tomàquet. De la mateixa manera, podem fer plats tan apetitosos com la crema de pèsols i espàrrecs o els apetitosos “pimientos del piquillo” confitats.

Fruites

Juntament amb les verdures i hortalisses s’afegeixen les fruites de primavera, que són molt sucoses i que aporten gran varietat als plats primaverals; alvocat, nabius, llimona, taronja, maduixa, maduixot, cirera, gerd, pinya, pruna, pera i plàtan. Així mateix podem elaborar plats tan sucosos com el crumble de prunes

Carn o peix

Tot i que la globalització implica que la majoria dels aliments els puguem consumir durant tot l’any, les carns i peixos també tenen la seva pròpia temporada. Certament, els animals tenen el seu propi cicle biològic, que els fa més apropiats per consumir en una època o una altra de l’any. En època primaveral, és una estació idònia per consumir peixos blaus. Tonyina, anxova, arengada, verat i sardina, així com anguila, bacallà, daurada, llenguado, lluç, mero, rap o salmó. Exemples de plats que podem elaborar són el verat al forn amb hortalisses rostides o l’amanida noruega d’arengada i patates.

Com hem comentat amb anterioritat, la disponibilitat de carns sol ser contínua durant tot l’any, no obstant això, hi vedes de caces que delimiten, de forma raonable, la temporada d’aquest tipus d’animals; llebre, guatlla, conill de muntanya o senglar, per exemple. A més, és una època interessant per consumir la carn fresca de garrí. Dos plats amb carn característics d’aquesta etapa primavera són el conill amb salsa de mostassa i pastanaga i les costelletes de xai fetes al forn.

Al Mercat 11 de setembre podràs trobar multitud de productes de temporada amb els quals omplir el teu rebost d’aliments de qualitat, alhora que dones el suport important i necessari al comerç local.

Si t’ha agradat aquest post sobre ”Aliments de temporada: la primavera al Mercat ” segurament t’interessarà…

Deja un comentario