7 maneres d’aprofitar les sobres de menjar

El mercat global ens ha fet desprestigiar l’aposta pels productes de proximitat per consumir altres aliments que no compleixen aquests paràmetres locals tan distintius. En aquest sentit, aquesta aposta per tenir tots els aliments a l’abast ha provocat que es desaprofiti el menjar perquè no es valora prou. També, aquest fet podria produir-se perquè no estem acostumats a reciclar aquests aliments que ens sobren per no estar en el millor estat o per ser notablement escàs.

Des del Mercat Barberà del Vallès no som aliens a les esgarrifoses dades que mostren que a España cada ciutadà tira 31 quilos de menjar a l’any. L’any 2020 es van desaprofitar més de 1.300 milions de quilos d’aliments. Fruites, verdures, hortalisses, pa fresc i llet, se situen entre els aliments més desaprofitats. Per això, volem oferir-te una manera d’aprofitar els aliments

COM APROFITAR LES SOBRES DE MENJAR

1. Fes una llista del que necessites comprar. Tal com comentem en entrades anteriors, és crucial per conèixer detalladament quins aliments comprar. Ens evitem malbaratar menjar així com cuidar la nostra economia.

2. Encara que sigui en escassa quantitat o les restes de verdures, hortalisses o llegums no siguin totalment del teu gust, són perfectes per elaborar purés o cremes. Pots fer un equilibri de gustos i quantitats per reciclar totes les restes de vegetals començades a la nevera i elabora un sa i deliciós puré.

3. Quantes vegades hem cuinat per a un alt nombre de comensals, sigui barbacoa o rostit, i ens ha sobrat una quantitat elevada de carn. Abans d’emmagatzemar-la sense un sentit conseqüent, podem utilitzar-la per fer croquetes, crestes o un brou per a la sopa. Aquesta opció es pot fer tant amb el pollastre o amb certs peixos.

4. El pa si no és artesanal sol endurir-se amb facilitat. No obstant això, pot ser perfecte per convertir-lo en una torrada per esmorzar o en crostons per acompanyar a les sopes, purés o llegums que hem esmentat amb anterioritat.

5. En una gran quantitat d’ocasions trobem unes porcions de formatge o rodanxes que o són escasses o estan dures. És un bon moment per ratllar aquest formatge a sobre de la pasta o en una pizza casolana. D’altra manera, també es pot fondre i gaudir-ne en una fondue casolana.

6. Passar-nos amb la quantitat d’arròs o pasta ja no serà cap problema. Encara que guardar-lo en una carmanyola sembla la solució directa, podem fer una amanida amb aquestes sobres i deixar llest un plat per arribar i servir.

7. Si ets dels que quan veu la fruita fosca ja no la vol consumir, a partir d’avui segur que prefereixes aprofitar-la per fer batuts naturals, melmelades o diferents postres.

Vine a les nostres parades del Mercat 11 de Setembre per fer-te amb els productes de temporada de més qualitat, alhora que et sumes a potenciar el tan necessari comerç local.

Si t’ha agradat aquest post sobre “7 maneres d’aprofitar les sobres de menjar” segurament t’interessarà…

Deja un comentario