6 raons per defensar el comerç local

És inevitable separar la ciutat del comerç local, són dos elements que van de la mà i són directament proporcionals: la vitalitat que es respira en els comerços locals influeix en el dinamisme, la mobilitat i la convivència que, deixa una aroma que embelleix els carrers de la ciutat. El Mercat municipal Barberà de Vallès és justament això, la conjunció d’establiments minoristes independents, emparats sota la titularitat pública, amb l’objecte d’oferir serveis comuns als ciutadans del poble.

El nostre Mercat municipal 11 de Setembre fa dècades què és obert, resistint i guanyant davant totes les irrupcions de macro comerços i noves fórmules de venda. La nostra estada dona vivesa a la ciutat, el comerç fomenta l’intercanvi i l’agrupació d’energia, vencent així l’intent de crear una perifèria artificial comercial. La defensa del comerç local està més desigualada que mai avui en dia, però no per això hem de pensar que s’ha perdut l’esperança. Des del Mercat municipal 11 de Setembre us oferim raons per a una aposta segura i decidida pel comerç local.

1. Identitat

Crear un ambient tan favorable com el que es viu al Mercat municipal 11 de Setembre és positiu per al barri. Ser part de la quotidianitat, formar part dels seus carrers i la simpàtica gentada que transita per ells, afavoreix el sentiment d’identitat de barri. El comerç local ajuda a la proactivitat de barri, amb il·luminació, seguretat, ambient energètic i saludable. Es millora la pròpia convivència, el barri creix amb els nostres comerços, produint espais vius, amb veïns passejant, quedades diverses i descobrint propostes i activitats organitzades pels comerciants.

2. Economia local

És un fet directe: l’aposta pel comerç local té una resposta en el barri i en el teixit de recuperació econòmic local. Els pagaments que es realitzen al comerç local segueixen circulant pel nostre barri, contribuint així a la millora del benestar econòmic més proper. L’impacte d’apostar per l’activació del consum local és molt favorable pel barri i per tu mateix, és una evidencia que augmenta el nostre benestar i els dels veïns.

3. Qualitat i calidesa

La marca i senyal del Mercat municipal Barberà de Vallès no ha de perseguir cap altre objectiu que el d’oferir la millor qualitat dels productes, així com un tracte proper, amigable amb tot el veïnat. El comerç local treballa la confiança i l’atenció personalitzada de primera mà. Amb venedors que coneixem i ens coneixen, amb transeünts que són veïns i amics. El comerç local és viu perquè ens brinda els millors productes de temporada o objectes artesans, amb la seguretat i garantia total de la qualitat.

4. Responsabilitat i sostenibilitat

Abandonar el Mercat municipal Barberà de Vallès és apostar per empreses que només busquen que siguem un número. Apostar pel comerç que resideix al Mercat municipal 11 de Setembre és un acte responsable que fomenta els bons hàbits de consum amb una incidència local positiva. Els comerços locals enforteixen el llaç comunitari fomentant la sostenibilitat, en una posició oposada a les multinacionals amb seus estrangeres que tributen més enllà de les nostres fronteres.

5. La proximitat de l’ocupació

És una dada interessant assenyalar que els negocis locals són una part essencial del teixit empresarial, tenint en compte que botigues, bars, restaurants i petits negocis de barri com els que trobem al Mercat municipal 11 de Setembre contracten un nombre alt de personal, que, a més, són veïns i amics.

6. Realfooding

S’ha aconseguit imposar que el procés d’alimentació se centrés únicament en l’enumeració de calories i greixos. No obstant això, s’ha produït un gran canvi, ja que ara es valoren els aliments. La salut que alberguen els aliments va més enllà de nutrients i calories, la matriu alimentària és saludable de forma natural i amb mínims processats. Aquest estil de vida basat en menjar real i evitar els ultraprocesats ​​ens condueix directament a la recerca dels aliments més sans, saludables i mínimament processats. En aquesta incessant recerca trobarem al Mercat municipal 11 de Setembre i a les seves icòniques parades d’aliments naturals, de temporada i de proximitat.

Si t’ha agradat aquest post sobre «6 raons per defensar el comerç local» segurament t’interessarà…

Deja un comentario