5 Tips per organitzar la compra setmanal

De forma habitual fer la compra setmanal pot ocasionar diferents problemes: com el lloc de la compra, els productes a incloure o la manca d’elaboració en la llista de la compra. Abans d’exposar, els consells per a una eficient organització en la compra setmanal, cal destacar un parell de factors que es desenvoluparan a continuació. I, és que, des del Mercat Barberà de Vallès no només oferim els millors preus sinó també els productes de temporada de millor qualitat. Així mateix, també tenim l‘opció de compra online per agilitzar tràmits i comandes. No obstant això, sempre estem oberts a rebre per deixar-te extasiar per les nostres meravelloses parades, la nostra gent i el seu meravellós somriure.

CÓM PODEM ORGANITZAR LA COMPRA SETMANAL?

Fer inventari d’existències:

És una dita popularment coneguda la «d’abans d’entrar, deixin sortir». En aquest cas, per omplir la nevera hem de ser conscients del que tenim en ella. Per això, hem d’aprofitar al màxim el que tinguem al rebost o nevera. Així aconseguim no malgastar menjar alhora que estalviem.

Planificar el menú

Per saber què comprar hem de saber quina classe de menjar farem. Per tant, hem de tenir en compte les vegades que no menjarem o soparem a casa, de la mateixa manera, en cas de tenir fills si mengen a l’escola. És rellevant esmentar que no es recomanen més de cinc racions de peix i tres o quatre de carn blanca a la setmana (una vermella com a màxim). També, es recomanen tres racions de llegums de forma setmanal. Finalment, encara que no semblin menjars, és importantíssim comptar amb els esmorzars i berenars. Una alimentació saludable ha de tenir en compte aquests dos àpats i ser variats (incloent-hi lactis, fruita i cereals).

Confeccionar la llista amb anterioritat

Després dels dos punts comentats amb anterioritat, hem de realitzar la llista de forma detallada i reflexiva. Fer-la en l’últim moment pot provocar que anotem productes que no necessitem o que ja tenim. Les experiències de setmanes anteriors també és un bon factor a tenir en compte.

Els productes de temporada i les ofertes del dia

Per confeccionar la llista perfecta també han de tenir cabuda les ofertes del dia. Fer servir aquestes profitoses ofertes dependrà de la rapidesa que tinguem a titllar o variar la llista en el mateix mercat. Com ja coneixem, gràcies al Mercat 11 de setembre, els productes de temporada i de proximitat són més econòmics, més saborosos i perden menys propietats amb el transport i emmagatzematge.

Cenyir-se a la llista o pressupost

Quan fem la compra estem temptats de comprar gran varietat de productes, no només pel seu sabor, sinó pels preus rebaixats que puguin tenir. És important que només modifiquem la llista si comporta un efecte positiu tant per a la nevera com per a l’economia familiar.

Finalment, comentarem aquests petits consells amb els quals perfeccionar la llista de la compra:

  • Confiança en una bona marca.
  • Valorar la data de caducitat dels productes.
  • Mirar el preu per quilogram dels productes per comparar.
  • És important no anar-hi amb l’estómac buit per evitar capritxos innecessaris.
  • Fer la compra quan menys públic hagi per evitar cues, així com tenir l’espai i temps suficient per valorar les situacions que es generin.

Si t’ha agradat aquest post sobre ” 5 Tips per organitzar la compra setmanal” segurament t’interessarà…

Deja un comentario