3 trucs per estalviar en la compra de marisc per Nadal

El Nadal està marcat en vermell en el nostre calendari, no és una única data sinó un compendi de dies on la festivitat tan merescuda entre familiars i amics és celebrada amb amor i harmonia.

En aquests dies tan assenyalats, les reunions, dinars i sopars es multipliquen, tot i que aquest any hem de ser conscients del context actual i assumir les limitacions de reunions familiars, es important planificar i dissenyar els menús i presentar als nostres convidats les millors gales dels productes de la gastronomia catalana

ON PODRÁS COMPRAR MARISC AL NOSTRE MERCAT

Al Mercat Barberà de Vallès, a més de donar suport al necessari comerç local, podràs trobar els aliments que busquis amb una qualitat excelsa i a un preu immillorable. Però, òbviament, els plats estrelles que llueixen per Nadal a totes les nostres taules estan relacionats amb el peix i el marisc.

Al Mercat 11 de Setembre comptem amb quatre parades on descobrir el millor marisc i peix; Congelats Victor, Pesca salada Maite, Peix i Marisc Angelita i Peixos Alejandro. Les gambes, escamarlans, musclos apareixen com els protagonistes quan arriben els entrants, i altres espècies amb més elaboració, com la cabra de mar o el llamàntol, es presenten com a plat principal.

COM ESTALVIAR EN LA COMPRA DE MARISC AQUEST NADAL

No és desconegut per tots, que, a causa de la gran quantitat de compres, el preu d’ells també s’elevi. Per això, anem a oferir-te 3 trucs per estalviar en la compra i comprar marisc de gran qualitat.

1- L’etiqueta de traçabilitat

Un truc per a aquestes compres nadalenques és fixar-te l’etiqueta de traçabilitat a l’hora de comprar marisc. En aquesta podràs obtenir la informació de la procedència del marisc, o si ha estat prèviament congelat, dada que ens aportaria que no estem comprant marisc fresc.

Si el preu del marisc és excessivament barat és possible que t’estiguin venent marisc d’altres països. A nivell nacional, tenint Galícia com el bressol d’aquest producte, és el millor que podem trobar al mercat.

2- Comprar amb antelació

Un altre dels trucs per aconseguir que el preu de la compra no s’elevi considerablement per comprar marisc per Nadal, és adquirir-ho amb antelació i congelar-ho tu mateix. Evidentment és preferible comprar-ho fresc, encara que comprar marisc amb antelació és un element clau perquè la cistella de la compra no adquireixi números estratosfèrics.

Perquè el marisc i peix es conservi de manera òptima sense que perdi les seves característiques tan saboroses, és fonamental congelar bé el producte. L’ideal és envasar a el buit, si no, cal embolicar molt bé evitant que s’oxidi. És recomanable congelar-lo després d’haver-ho cuit, deixant un temps perquè es refredi i envasar-sense zones exposades. Si el producte és fresc, com més aviat es faci el procés millor. Quan procedeixes a la descongelació, és rellevant deixar-ho a la nevera el dia abans. De la mateixa manera, col·locar el producte sobre una reixeta perquè l’aigua que deixi anar durant la descongelació no ens faci malbé la peça.

3- Els que més s’encareixen

Cal tenir en compte els productes que més s’encareix en aquestes dates per poder adquirir-los abans que el seu preu es dispari. Entre els que més s’encareixen trobem; els percebes gallecs, la llagosta o les gambes fresques. A continuació, els segueixen els escamarlans, cranques i navalles que solen triplicar el seu preu. En aquest sentit, els percebes gallecs, les gambes, cloïsses fines, llagostes vermelles, vieires o bous de mar arriben a duplicar els seus preus al desembre. En canvi, els musclos, el llamàntol i les cloïsses conreades són els menys perjudicats per la pujada de preus.

El Mercat 11 de Setembre estarà obert en les dates nadalenques, promovent el comerç local, perquè totes les compres siguin el més properes i econòmiques possibles.

Si t’ha agradat aquest post sobre «3 trucs per estalviar en la compra de marisc per Nadal» segurament t’interessarà…

Deja un comentario