3 beneficis dels fruits secs i com incorporar-los a la nostra dieta diària

A la nostra gastronomia hi ha múltiples plats amb els quals gaudir de la gran varietat de productes que trobem en la nostra cuina. En anteriors entrades hem fet al·lusió als tipus d’oli, com gaudir d’un bon esmorzar, així com de diversos productes de temporada amb els quals conjugar plats deliciosos. Des del Mercat 11 de Setembre seguim atents a les diferents apostes gastronòmiques de la mateixa manera que apostem per aquests aliments amb gran aportació nutricional que moltes vegades queden enfosquits.

En aquesta ocasió, ens aproparem al món dels fruits secs tan desconeguts per a molts, però que ja tenen un gran impacte positiu en la dieta diària d’uns pocs. Certament, aquest aliment té una rellevància beneficiosa i efectiva per al sistema circulatori, així com per al latent gran múscul, el cor. Les propietats saludables dels fruits secs són múltiples i variades i es basen en diferents components bioactius. A continuació, des del Mercat 11 de Setembre, enumerarem 3 beneficis dels fruits secs quan els incorporem a la nostra rutina alimentària.

3 BENEFICIS DELS FRUITS SECS


1- Rics en fibres, minerals i proteïnes

Un dels components més beneficiosos per al nostre sistema és la fibra que aporten que al mateix temps que prevenen el restrenyiment, actua de forma activa amb la inhibició en l’absorció digestiva del colesterol que aporten alguns aliments. La fruita seca és una potencial font de proteïnes (del 10 al 26%) destacant l’arginina com a eix fonamental. Aquest aminoàcid afavoreix el bon to muscular a la paret de les artèries en facilitar la seva dilatació i disminuir el risc d’hipertensió arterial. Cal destacar que només les castanyes són riques en hidrats de carboni (41%) i, en canvi, la de greixos es queda únicament en el 2%. Així mateix, l’aportació de minerals és significativa, especialment en magnesi, potassi, zinc i seleni, aquest últim apareix notablement en les nous. Les ametlles ja han estat destacades com un aliment alternatiu als productes lactis pel seu contingut en calci. En aquest sentit, podríem mostrar que 60 g d’ametlles proporcionen 150 mg de calci, és a dir, tant com un got de llet, i aporten el doble de proteïnes que un iogurt.

2- Favorables per a la cura del sistema cardiovascular i nutritius

D’una banda, els seus greixos protegeixen respecte a l’aparició i posterior desenvolupament de l’ateroesclerosi, a causa de l’absència total de colesterol i la seva capacitat per disminuir el colesterol sanguini total. Cal especificar que actuen contra el conegut i popularitzat «colesterol dolent». D’altra banda, hem d’afegir que el seu consum també s’incrementa de forma lleugera el colesterol HDL, «el bo», aconseguit en conseqüència la disminució dels riscos i perills cardiovasculars relacionats.

3- Capacitat antioxidant

L’acció dels processos oxidatius produïts de forma diària en el nostre organisme, requereixen que els mecanismes de defensa orgànics es donin suport des de fonts externes com alguns minerals, vitamines o diferents substàncies que es recullen d’aliments molt concrets. Els fruits secs tenen aquesta capacitat antioxidant que els converteix en un agent extern molt necessari per a la defensa de l’organisme. De la mateixa manera, la vitamina E, que contenen la gran majoria de fruits secs, té una presència antioxidant de gran qualitat.

Si t’ha agradat aquest post sobre ” 3 beneficis dels fruits secs i com incorporar-los a la nostra dieta diària” segurament t’interessarà…

Deja un comentario